Paller

Gode råd til emballering og pakning af gods

Paller: 

  • Enheder der vejer mere end 70 kg, bør pakkes på paller da dette øger stabiliteten og beskytter dine vare under transport.
  • Den mest normale palleform i Danmark er den Europæiske standardpalle også kaldet en Euro-palle. Disse paller er 120 * 80 cm og kan klare en vægt på ca. 1000 kg. Højden af en palle må typisk ikke oversige 180 cm.
  • Når en palle stables er det vigtigt at den stables på den mest stabile og holdbare måde. 
  • Undgå at pakke din palle så noget af godset hænger ud over pallekanten, da dette øger risikoen for at godset bliver beskadiget, samt at fragten bliver dyrere.
  • Pak pallen så den får en så flad overside som muligt og undgå pyramideformede pallelæs.
  • Det kan ofte være en god idé at pakke dit gods i en stor kasse der beskytter dine forsendelser og anbringe denne på en palle. Søg for kassen er af god kvalitet og brug evt. et ekstra beskyttende lag på toppen af pallen, da paller ofte stables.
  • Sørg for at alle pakker og papkasser på pallen er helt fyldt da paller stables. Hvis en kasse ikke er fyldt helt op bør du fylde kassen op med et passende polstringsmateriale f.eks. bølgepap eller skum, da den ellers kan kollapse (en tommelfingerregel siger at en pakke skal kunne klare sin egen vægt fire til fem gange). Fordel desuden kasserne over hele pallen i forhold til deres vægt.

Vær altid ekstra opmærksom på din pakning når der er tale om farligt gods og kontakt professionelle hvis du er det mindste i tvivl!

Er du i tvivl eller har brug for yderligere information om emballering og pakning af gods er du velkommen til at kontakte Modul Transport A/S på telefon: 43 42 68 00.

Modul Transport A/S november 2008.

Bemærk venligst at overstående kun skal betragtes som vejledning og at Modul Transport A/S ikke kan drages til ansvar for gods der måtte være beskadiget efter at denne vejledning er blevet fulgt.

Cookies

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

Back to top